Odbijen zahtev za ponavljanje suđenja za ubistvo Tatona

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Mar.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev za ponavljanje suđenja za ubistvo Tatona

Viši sud u Beogradu ponovo je odbio zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, okončanog pravosnažnom presudom Apelacionog suda, saopštio je taj sud.
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 15. marta odbacilo zahtev odbrane, jer ispitivanje svedoka koje je predložila, iako nov, nije dokaz takvog kvaliteta koji bi mogao da dovede do oslobađanja osuđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ili do njihove osude po blažem zakonu.
Taj dokaz „očigledno nije podoban” da se na osnovu njega dozvoli ponavljanje postupka, dok ostali navodi izneti u predlogu za ponavljanje krivičnog postupka ne predstavljaju nove činjenice i dokaze, s obzirom da su već isticani u toku pravnosnažno okončanog krivičnog postupka, naveo je Viši sud.
Predlog odbrane za ponavljanje suđenja odbačen je imajući u vidu dokaze koji su izvedeni tokom prethodnog suđenja, na osnovu kojih je „činjenično stanje nesumnjivo i potpuno utvrđeno”, navodi se u saopštenju Višeg suda.
Ponavljanje postupka predložili su advokati Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa Grkovića, i Svetozar Vujačić, koji zastupa odbeglog Dejana Puzigaću.
Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred fudbalsku utakmicu Partizan – Tuluz, septembra 2009. godine, i on je od posledica batina umro nekoliko dana kasnije.
Viši sud u Beogradu osudio je grupu od 14 optuženih na zatvorske kazne od kojih su najstrože kažnjeni Đorđe Prelić i Puzigaća, sa 35 godina zatvora i 32 zatvora, a Apelacioni sud je osuđenima pravosnažnom presudom prepolovio kazne.
Prelić je uhapšen u Španiji krajem februara i Srbija je tražila njegovo izručenje.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.