Novo suđenje u slučaju Taton? Ništa zvanično

Izvor: Mondo, 14.Maj.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje u slučaju Taton? Ništa zvanično

Apelacioni sud u Beogradu još nije zvanično doneo odluku o tome da li će biti ponovoljeno suđenje za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, rečeno je danas u tom sudu.

"Tačno je da je 24. aprila održana sednica na kojoj je većano o tom predmetu, ali nije saopštena odluka. Ne možemo da potvrdimo informacije pojedinih medija da će suđenje biti ponovljeno", rečeno je agenciji Beta u Apelacionom sudu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kako je objavio dnevni list "Kurir", Apelacioni sud navodno je naložio Višem sudu da ponovi suđenje optuženima za ubistvo navijača "Tuluza" 2009. godine u Beogradu.

"Na osnovu mog iskustva i sudske prakse, mogu da tvrdim da kada sudsko veće odbije žalbu, u ovom slučaju zahtev za ponavljanje postupka, da se to radi brzo - istog dana se saopšti odluka kada se i veća. To što odluka nije saopštena 24. aprila, dokazuje da se radi o prihvatanju žalbe i preinačenju rešenja", rekao je za agenciju Beta jedan od advokata koji je uložio žalbu, Svetozar Vujačić.

On je istakao da bi bila "sramota" da ostane presuda Višeg suda za ubistvo Tatona.

"To ne bi bilo dobro zbog naših budućih generacija, da ta presuda ostane i da se sutra na nju pozivamo. U presudi piše da je Taton lišen života 17. septembra, a da je preminuo 29. septembra. To bi bila bruka i sramota za pravosuđe, da neko pravosnažno umre dva puta", rekao je Vujačić.

On je rekao da bi suđenje trebalo da bude ponovljeno i zbog novog svedoka koji je navodno video da je Taton pao, a ne da ga je neko gurno sa krova garaže na Obilićevom vencu, za kojeg su, kako tvrdi, znali u policiji.

Vujačić brani optuženog Dejana Puzigaću, koji je označen kao jedan od organizatora ubistva i koji je u bekstvu.

Vujačić je rekao da će savetovati njegove roditelje da se on pojavi na sudu ukoliko se postupak ponovi.

Za ubstvo Tatona 25. januara 2011. godine Viši sud u Beogradu doneo je prvu prvostepenu presudu kojom je 14 navijača osuđeno ukupno na 240 godina zatvora. Preinačenom presudom Apelacionog suda od 26. janura 2012, njima su kazne prepolovljene i oni su osuđeni na ukupno 106 godina zatvora.

(Tanjug, foto: MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Taton: Nema zvanične odluke o ponavljanju suđenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2013

Apelacioni sud u Beogradu još nije zvanično doneo odluku o tome da li će biti ponovoljeno suđenje za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, rečeno je danas u tom sudu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.