Nismo ubili Francuza

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo ubili Francuza

BEOGRAD - U Velikoj sali Palate pravde istražni sudija Okružnog suda u Beogradu juče je tokom celog dana iznova saslušavao osumnjičene za teško ubistvo Brisa Tatona (28), navijača francuskog Tuluza, u centru Beograda 17. septembra. Nezvanično smo saznali da se deo osumnjičenih ponovo branio ćutanjem, dok je deo ponovo odbacio bilo kakvu vezu s nanošenjem teških povreda Tatonu, od kojih je on umro 12 dana kasnije u KCS. Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od osumnjičenih naveo je i da je Taton preko zidića kod javne garaže pao sam, bežeći pred napadačima.

Na prvom saslušanju situacija je bila ista, a, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni se tokom saslušanja nisu međusobno teretili. Ovim je propala nada da bi neki od pritvorenih mladića mogli da ispričaju da li ih je i ko organizovao i dao im motke i lance. Prema nekim spekulacijama, pravi organizatori napada nisu mladići koji su kao takvi označeni u dosadašnjoj istrazi, već su, navodno, pobegli u Holandiju.

Sa slobode se brani samo jedan iz grupe prvobitno privedenih jer je osumnjičen za lakše krivično delo, za pomoć učiniocu posle krivičnog dela.

Kako je Glas još saznao, odbrana u ovom predmetu u međuvremenu se obratila advokatskoj komori i Republičkom javnom tužilaštvu navodeći između ostalog da je u ovom slučaju povređena prezumpcija nevinosti, jer, kako nam je ukratko prenet stav, ako se unapred garantuje kazna, onda sud i ne treba da postoji.

Mozda im i prodje, UBIO SE SAM, a sto se tice sudija ,napravice izuzetak pa ce ih osuditi zato sto je FRANCUSKI DRZAVLJNIN , da je nas to bi sigurno bilo , ubio se sam. Zalosno i jos pisete kako se beskrupulozno se brane.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.