Glavni napadači pobegli iz Srbije

Izvor: Glas javnosti, 11.Okt.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni napadači pobegli iz Srbije

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu izdao je naredbu za raspisivanje poternice za Đorđem Prelićem i Dejanom Puzigaćom, dvojicom osumnjičenih za teško ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, koji se 8. oktobra nisu pojavili u kabinetu istražnog sudije, gde je trebalo da budu saslušani po zahtevu Okružnog tužilaštva, za sprovođenjem istrage protiv mladića osumnjičenih da su učestvovali u brutalnom napadu na francuske navijače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Jedan od begunaca Đorđe Prelić, kako je potvrdio ministar policije Ivica Dačić, pobegao je u Holandiju i krije se u toj zemlji.

- Prema svim dosadašnjim operativnim podacima, Prelić se krije u Holandiji. On odranije ima dosije u policiji, a bio je i osuđivan. Jedan je od poznatijih narko-dilera u Beogradu. Mi ujedno pokušavamo da utvrdimo na koji je način pobegao iz Srbije, ko su mu bili pomagači, pošto to nije mogao da uradi sam. Pored Prelića, policija intenzivno traga i za drugim osumnjičenim koji je u bekstvu, Dejanom Puzigaćom, koji je takođe bio osuđivan - izjavio je Dačić, napominjući da MUP ima pouzdan podatak da se Prelić krije u Holandiji gde je pod zaštitom jednog od vodećih srpskih narko-kartela.

PODACI NA PROVERI

Prema informacijama koje se još proveravaju, tog kobnog 17. septembra, Ivan G. je, zajedno s Prelićem i LJubomirom M, okupio grupu navijača da u Beogradu pronađu i pretuku pristalice francuskog Tuluza. Mladići su se sastali kod terazijskog parka, gde im je navodno Puzigaća podelio palice i baklje, a Vladan S. je svakom dao hiruršku masku kako bi sakrili lice.

Kada su se okupili krenuli su ka Obilićevom vencu znajući da Tulužani sede u „Ajriš pabu“. Pre samog sukoba, navijači Partizana stavili su maske na lica, dok je Dragan T. navodno imao fantomku.

Jedan od navijača prvo je nogom u glavu šutnuo francuskog državljanina Marija Felipea i udario ga upaljenom bakljom u glavu. Tada su počeli da tuku Francuze, koji su počeli da beže. Taton nije uspeo da pobegne, jer ga je grupa navijača sustigla i počela da ga udara drvenim palicama, upaljenim bakljama, čašama i pepeljarama s obližnjih stolova, stolicama i stolovima. Prema jednoj verziji, kada je Taton pao na zemlju, grupa je nastavila da ga šutira, prema drugog neko od huligana ga je bacio u ambis pored javne garaže. Kada su ga pretukli, razbežali su se i otišli da gledaju fudbalsku utakmicu.

Zasad se samo pretpostavlja da su i Prelić i Puzigaća iz Srbije pobegli 17. septembra, istog dana kada je Taton brutalno pretučen, najkasnije tog vikenda. Prema jednoj verziji, osumnjičeni su zemlju napustili preko Bosne, a prema drugoj preko Mađarske.

Po naredbi istražnog sudije dalje treba da postupa MUP, odnosno da poternicu raspiše i u saradnji sa stranim policijama dođe do dvojice odbeglih.

U međuvremenu je istražni sudija za 23. oktobar zakazao novo saslušanje desetorice osumnjičenih koji su već pritvoreni. Na ovaj potez sudija se odlučio kako bi mladići, koji su većinom mlađi punoletnici i koji su se mahom branili ćutanjem, izjasnili na navode tužilaštva koji ih od 30. septembra terete za teško ubistvo, jer je Taton dan ranije umro.

Sa slobode se brani samo jedan iz grupe napadača, jer je osumnjičen za lakše krivično delo - pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Taton je sahranjen 6. oktobra na groblju u rodnom Tuluzu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.