Francuska pozdravlja presudu

Izvor: S media, 26.Jan.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska pozdravlja presudu

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske izrazilo je danas zadovoljstvo presudom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu.

"Srpsko pravosudje je istražilo i utvrdilo odgovornosti za ovaj gnusni čin. Presuda je upravo izrečena. Mi smo zadovoljni što je tako pravda zadovoljena uz nadu da se nikada više ne ponovi ovakav užasan zločin", navodi se u izjavi protparola francuskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo navodi da je ubistvo Tatona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izazvalo snažne reakcije i u Srbiji i u Francuskoj i dodaje da je Ambasada Francuske u Beogradu od tada bila u stalnoj i tesnoj vezi sa srpskim vlastima, istovremeno pružajući podršku porodici Taton.

"Naše misli i saosećanje u ovom trenutku okrenuti su roditeljima, porodici i svim bližnjima Brisa Tatona", navodi se u poruci francuskog MSP-a.

Viši sud u Beogradu osudio je u utorak četvoricu orgnizatora grupe koja je 2009. godine do smrti tukla francuskog navijača Brisa Tatona na kazne od 30 do 35 godina zatvora, a osmoricu optuženih na kazne od 12 do 14 godina zatvora.

Dvojica optuženih osudjena su na četiri, odnosno pet godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska zadovoljna presudom

Izvor: RTS, 26.Jan.2011

Pariz zadovoljan presudom za ubistvo Brisa Tatona. Pravda je zadovoljena i nadamo se da se ovakav užasan zločin nikada više neće ponoviti, izjavio je portparol francuskog Ministarstva inostranih poslova. ..Ministarstvo spoljnih poslova Francuske izrazilo je zadovoljstvo presudom za ubistvo francuskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.