DECENIJA KONTROVERZI, POTERE ZA KRIVCIMA I PONOVLJENIH SUĐENJA Da li je presudom monahu Savi STAVLJENA TAČKA na slučaj brutalnog ubistva Brisa Tatona?

Izvor: 011vodič.com, 18.Jul.2019, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECENIJA KONTROVERZI, POTERE ZA KRIVCIMA I PONOVLJENIH SUĐENJA Da li je presudom monahu Savi STAVLJENA TAČKA na slučaj brutalnog ubistva Brisa Tatona?

Foto: RAS Srbija Dejan Puzigaća prekjuče je posle devet godina dugog procesa osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona. Dva meseca uoči obeležavanja desete godišnjice od ubistva Brisa Tatona na Obilićevom vencu u Beogradu, Viši sud u Beogradu po treći put oglasio je krivim Dejana Puzigaću, poslednjeg okrivljenog u ovom postupku. Novom presudom, kao i prethodnom, Puzigaća je osuđen na 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Uprkos presudi, ova odluka nije konačna. Krajnji sud daje veće Apelacionog suda u Beogradu. Foto: Privatna arhiva Porodica ubijenog Brisa Tatona zadovoljna presudom Puzigaći Naime, ova presuda je kao i prethodne prvostepena, te tužilaštvo i branioci Puzigaće imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu. Samim tim, ona, pored toga što je može potvrditi ovaj sud, može biti preinačena, ali i ukinuta i suđenje vraćeno na početak u Viši sud. Upravo to dogodilo se sa presudom koja je Puzigaći izrečena prošle godine, a kojom je takođe bio osuđen na 12 godina. Kako za “Blic” kaže Slobodan Ružić, advokat porodice Taton, oni očekuju da će Apelacioni sud novu presudu potvrditi. – Ova odluka Višeg suda je očekivana. Porodica je zadovoljna presudom. Sada očekujemo od Apelacionog suda da je potvrdi – kazao je Ružić. Prema optužnici, a što je kasnije utvrđeno na glavnim pretresima učenicima u ubistvu Brisa Tatona 17. septembra 2009. godine, vođe navijačkih grupa “Grobari jug” – Ivan Grković, kao vođa grupe “Iridućibili”, Đorđe Prelić i Ljubomir Marković, vođe grupe “Alkatraz” i N.N. lice, kao vođa grupe “Rebels”, dogovorili su da organizovano pre utakmice FK Partizan – FK Tuluz pronađu navijače francuskog kluba i fizički ih napadnu. Foto: RAS Srbija Bris taton podlegao povredama u bolnici nakon 11 dana borbe Nakon toga oni pozivaju ostale navijače, te im saopštavaju svoj plan o napadu, na koji oni pristaju. Ubrzo […] More
The post DECENIJA KONTROVERZI, POTERE ZA KRIVCIMA I PONOVLJENIH SUĐENJA Da li je presudom monahu Savi STAVLJENA TAČKA na slučaj brutalnog ubistva Brisa Tatona? appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.