Zatraženo angažovanje helikoptera za gašenje požara kod Mostara

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatraženo angažovanje helikoptera za gašenje požara kod Mostara

Federalna uprava Civilne zaštite uputila je Operativno-komunikacionom centru 112 Ministarstva bezbjednosti BiH zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH radi gašenja većeg šumskog požara na obroncima Rujišta kod Mostara, na potezu Prevoj - Guvnine.

Požar je zahvatio oko 15 hektara zemljišta, obraslog travom, niskim rastinjem i jelovom šumom sa tendencijom širenje u područja obrasla bukovom i jelovom šumom, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Trenutno na području Rujišta, na lokalitetima Guvnine i Prevoj, dvadesetak pripadnika Šumarstva, Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Rujište" pokušavaju spriječiti dalje širenje vatre.

Međutim, nepristupačnost terena te opasnost od zaostalih mina onemogućavaju potpunu lokalizaciju požara, te je neophodno gašenje iz vazduha.

Ministarstvo bezbjednosti BiH će i u ovom slučaju koordinisati dalje aktivnosti sa Oružanim snagama BiH kako bi se što prije pružila podrška vatrogascima na terenu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.