Za petak zakazana sjednica Zastupničkog doma FBiH nakon Schmidtovih odluka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2023, 19:24

Za petak zakazana sjednica Zastupničkog doma FBiH nakon Schmidtovih odluka

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, na kojoj će se glasati o potvrđivanju vlade tog entiteta, zakazana je za petak, 28. aprila, nakon što je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt donio odluke u vezi s formiranjem vlade FBiH. Ovo je za Radio Slobodna Evropa potvrdila Mirjana Marinković Lepić, predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Lepić je ranije u toku dana rekla da sjednice neće biti, ali je visoki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakazani protesti ispred Parlamenta BiH tokom sednice o potvrđivanju Vlade

Izvor: Danas, 28.Apr.2023, 08:50

Federacija Bosne i Hercegovine bi danas trebala dobiti novu entitetsku vladu, a sednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za 14.00 sati. Protesti su zakazani pola sata ranije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.