Vrelo Bosne posjetilo blizu 100.000 ljudi

Izvor: Cafe.ba, 22.Avg.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrelo Bosne posjetilo blizu 100.000 ljudi

Područje Spomenika prirode "Vrelo Bosne" tokom ljetne sezone je veoma posjećeno. Posjećuju ga turisti iz svih dijelova svijeta koji dođu u Sarajevo, potvrdio je Agenciji Fena Mustafa Zvizdić, stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

Na Vrelu Bosne ima i posjetilaca koji su došli u Sarajevo zbog Sarajevo Film Festivala pa to ujedno iskoriste da posjete i Vrelo Bosne, ali nema organiziranih grupa, kazao je Zvizdić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

On je naglasio kako Vrelo Bosne osim domaćih turista posjećuju turisti ne samo iz regiona, nego iz cijele Evrope, Novog Zelanda, Australije.

U ovom trenutku dominiraju posjetioci iz arapskih zemalja, Saudijske Arabije, Kuvajta, Bahreina, kazao je Zvizdić.

Na Vrelu Bosne turisti su zainteresirani i za obilazak tog područja i uživanje u prirodnim ljepotama koje Vrelo Bosne nudi, ali i za vožnju kočijama kroz aleju, kazao je Zvizdić.

Dodao je da turisti, osim Vrela Bosne, posjećuju i druga zaštićena prirodna područja u Kantonu Sarajevo, Bijambare, Skakavac.

Od 1. januara do 17. augusta ove godine Vrelo Bosne je posjetilo oko 97.000 posjetilaca.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.