Voda za piće zamućena, vodostaji u porastu

Izvor: Cafe.ba, 03.Dec.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda za piće zamućena, vodostaji u porastu

Zbog obilnih padavina, voda iz gradskog vodovoda u Foči blago je zamućena, a iz preduzeća "Izvor" građanima preporučuju da je prije upotrebe prokuvaju.

Regionalni Zavod za zaštitu zdravlja Foča uzeo je danas uzorke vode sa pet lokaliteta, a rezultati analize fizičko-hemijskih parametara trebalo bi da budu poznati u narednih par dana.

Vodostaji rijeka na području opštine Foča su povećani, naročito vodostaj Drine i njenih pritoka Ćehotine i Bistrice, ali trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << nema opasnosti od izlivanja, potvrđeno je iz Opštinskog štaba Civilne zaštite.

"Pratimo situaciju i u stalnom smo kontaktu sa hidroelektranama u Mratinju, na rijeci Pivi, i Višegradu na rijeci Drini, te sa Republičkom upravom Civilne zaštite", rekao je šef Civilne zaštite u Foči Čedo Zelović.

On je dodao da trenutni vodostaji rijeka ne mogu da ugroze ljudske živote i materijalna dobra, a da je nivo vode u jezeru Hidroelektrane "Mratinje" uobičajen za ovaj vremenski period.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Voda za piće zamućena, vodostaji u porastu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2014

FOČA - Zbog obilnih padavina, voda iz gradskog vodovoda u Foči blago je zamućena, a iz preduzeća "Izvor" građanima preporučuju da je prije upotrebe prokuvaju...Regionalni Zavod za zaštitu zdravlja Foča uzeo je danas uzorke vode sa pet lokaliteta, a rezultati analize fizičko-hemijskih parametara...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.