Vlada opredijeljena za reformu sektora pravde

Izvor: Cafe.ba, 19.Mar.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada opredijeljena za reformu sektora pravde

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o postupku usaglašavanja teksta Strategije o reformi sektora pravde u BiH za period 2014-2018. godina.

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za usvajanje Strategije s ciljem reforme sektora pravde, posebno kada je riječ o finansijskoj pomoći namijenjenoj za realizaciju Strategije na nivou BiH za rad na predmetima ratnih zločina.

Vlada insistira na hitnosti potrebnih radnji za usaglašavanje teksta Strategije >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i zadužuje Ministarstvo pravde da redovno informiše Vladu o preduzetim radnjama, radi realizacije ovih zaključaka, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici je zadužen ministar pravde da, odmah po konstituisanju izvršne vlasti u FBiH i Savjeta ministara BiH, inicira sastanak sa ministrom pravde BiH, ministrom pravde FBiH, predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH i predsjednikom Pravosudne komisije Brčko distrikta, radi usaglašavanja teksta Strategije, da bi se stvorile pretpostavke za njeno usvajanje u istovjetnom tekstu u Savjetu ministara, vladama oba entiteta, Pravosudnoj komisiji Brčkoh i VSTS-u.

Saglasnost na plan utroška sredstava

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite na plan utroška sredstava, za period od 1. januara do 31. marta u iznosu od 414.750 KM.

Ova sredstva biće raspoređena ustanovama socijalne zaštite, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na plan utroška sredstava za javnu ustanovu "Vode Srpske" u iznosu od 8.000.000 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada Srpske razmatrala je informaciju o neusklađenosti zakona BiH i Republike Srpske u oblastima sjemena i sadnog materijala, fitofarmaceutskih sredstava i genetički modifikovanih organizama i donijela zaključke koji idu u pravcu potrebe usaglašavanja navedenih zakonskih rješenja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.