Uništeno 1.244 komada minsko-eksplozivnih sredstava

Izvor: Cafe.ba, 24.Feb.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno 1.244 komada minsko-eksplozivnih sredstava

NOVI GRAD - Na području opštine Novi Grad prošle godine prikupljeno je i uništeno 1.244 komada različitih minsko-eksplozivnih sredstava.

U izvještaju o stanju zaštite i spasavanja na području ove opštine, navedeno je da je prikupljanje minsko-eksplozivnih sredstava obavljeno po dojavi građana.

U izvještaju se navodi i da je prošle godine bilo 50 intervencija zbog požara, te da je uspješno organizovano devet redovnih i jedna vanredna odbrana od poplava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Operativna struktura Štaba civilne zaštite u Novom Gradu je zadovoljavajuća, ali oprema i materijalno tehnička sredstva nisu dovoljna, osim u jedinici za zaštitu od požara.

Navedeno je da trenutno nije moguće obezbijediti kadar i opremu za zaštitu i spasavanje iz ruševina i radijsko-hemijsko-biološku zaštitu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.