Ugandi naloženo da plati 325 miliona dolara odštete Kongu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2022, 18:17

Ugandi naloženo da plati 325 miliona dolara odštete Kongu

Međunarodni sud pravde naložio je Ugandi da plati 325 miliona dolara susednom Kongu, kao odštetu za nasilje u dugotrajnom sukobu koji je između afričkih država počeo krajem 1990-ih. Presude Međunarodnog suda pravde, najvišeg suda Ujedinjenih nacija koji presuđuje u sporovima između država, konačne su i na njih se ne može uložiti žalba. Nalog za odštetu, izdat 9. februara, usledio je više od 15 godina nakon što je Međunarodni sud pravde presudio da su ugandske trupe u borbama u Demokratskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uganda kažnjena zbog okupacije

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Ugandi je naređeno da u pet godišnjih rata plati 325 miliona dolara Demokratskoj Republici Kongo na ime odštete zbog svoje uloge u sukobu u toj zemlji, prenosi BBC.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.