Učenici i dalje putuju u matične škole

Izvor: Cafe.ba, 13.Avg.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici i dalje putuju u matične škole

- Učenici područnih odjeljenja osnovnih škola Tukovi i Gomjenica, koje su bile poplavljene u maju, nastaviće pohađati nastavu u matičnim školama ''Dositej Obradović'' i ''Branko Ćopić'', a troškove prevoza đaka snosiće gradska uprava u Prijedoru.

Budući da nova školska godina počinje 1. septembra, a da sanacija poplavljenih škola nije počela niti je izvjesno kada bi trebalo da počne, najvjerovatnije je da će đaci ponovo putovati na nastavu do matičnih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kao što je to njih 150 činilo i od polovine maja, kada su grad zahvatile poplave, do završetka prošle školske godine.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić rekla je da će nastava u školskoj 2014/15. godini početi na vrijeme, bez obzira na to što poplavljene škole nisu spremne za prijem učenika.

"Ukoliko se objekti u narednih dvadesetak dana ne saniraju, gradska uprava će ponovo organizovati prevoz đaka do matičnih škola, tako da ništa neće ugroziti početak redovnog nastavnog procesa", izjavila je Babićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je procjena štete na školskim objektima upućena Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i da su škole raspisale tender i odabrale izvođače radova.

"Grad sve čini da to i bude do početka nove školske godine, a tokom nedavne posjete predstavnika UNDP-a gradonačelniku Prijedora upoznati smo da bi ova organizacija mogla finansirati rekonstrukciju svih poplavljenih škola u BiH, kao i izgradnju novih, gdje je to potrebno", podsjetila je Babićeva.

Ona je dodala da se škola u Gomjenici može rekonstruisati, ali da montažni objekat škole u Tukovima ima pukotine po vertikali i horizontali i krov od materijala koji se više ne koristi za takve objekte, pa je ta škola više za rušenje nego za obnovu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.