UN pozvao BiH da prestane sa premještanjem migranata u nesigurne kampove

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN pozvao BiH da prestane sa premještanjem migranata u nesigurne kampove

Ujedinjene nacije pozvale su u utorak vlasti Bosne i Hercegovine da prestanu sa prisiljavanjem migranata na smještaj u nesigurnim kampovima, opisujući ih nepodobnim za smještaj ljudi. Oko 800 migranata i izbjeglica smješteno je na Vučjak, koje se nalazi u blizini minskog područja, osam kilometara od granice sa Hrvatskom. Na toj lokaciji nema tekuće vode, struje, prostorija za sanitaciju kao ni medicinske njege.  "Ova lokacija je apsolutno neprimjerena i neprikladna za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN UPOZORILE BOSNU I HERCEGOVINU: Ne primoravajte migrante da se smeste u kampu Vučjak! Zima ide a tamo nema ni minimum uslova!

Izvor: Kurir, 01.Okt.2019

Ujedinjene nacije pozvale su danas Bosnu i Hercegovinu da prekine da, kako se navodi, primorava migrante da se smeste u kampu Vučjak, u blizini granice s Hrvatskom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.