U Stocu uhapšena četiri lica zbog ratnog zločina

Izvor: Cafe.ba, 09.Jul.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Stocu uhapšena četiri lica zbog ratnog zločina

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su jutros na području opštine Stolac četiri lica zbog sumnje da su počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Po naredbi Tužilaštva BiH, uhapšena su lica čiji su inicijali M.P. /54/, M.R. /67/, I.M. /56/ i V.K. /59/, koja se sumnjiče za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opštine Stolac tokom 1993. godine, a u vezi sa krivičnim djelom individualna i >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << komandna odgovornost, saopšteno je iz Sipe.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, istražioci Sipe pretresaju objekte koje koriste osumnjičena lica s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšena lica biće privedena u službene prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Uhapšena četvorica zbog ratnog zločina

Izvor: B92, 09.Jul.2015

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su četiri osobe osumnjičene za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opštine Stolac...Uhapšeni su Mile Pažin, Mirko Raguž, Ivica Marković i Vide Krešić..."Oni se terete da su početkom jula 1993. u vreme oružanog sukoba...

Nastavak na B92...

Pretres službenih prostorija Ambasade BiH u Parizu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2015

PARIZ/ISTOČNO SARAJEVO - U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „CD“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju službene prostorije Ambasade BiH u Parizu koje koristi osumnjičena osoba, radnik Ambasade BiH, kojeg su juče uhapsili pripadnici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.