U Janji kod Bijeljine i dalje veliki broj zaplavljenih kuća, Sava u porastu

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Janji kod Bijeljine i dalje veliki broj zaplavljenih kuća, Sava u porastu

U velikom dijelu Janje voda se zadržala, te je i dalje zaplavljen veliki broj kuća u ovoj bijeljinskoj mjesnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite RS-a.

Vodostaj rijeke Save je i dalje u znatnom porastu, a prema posljednjim informacijama s terena ponovo je u porastu i vodostaj rijeke Lukavac.

U Bijeljini je juče donesena odluka o proglašenju vanredne situacije na nekim područjima tog grada, u slivu rijeke Drine (manje rijeke Janja i Modran) te u slivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << rijeke Save (manje rijeke Gnjica i Lukavac).

Stanje se normalizuje na područjima koja su bila zaplavljena, odnosno na kojima se voda još zadržala, stoji u saopštenju Civilne zaštite RS-a.

U opštini Modriča, usljed izlivanja rijeke Bosne i bujičnih potoka, poplavljene su znatne poljoprivredne površine u mjesnim zajednicama Dugo Polje, Vranjak, Vranjak jedan, Koprivna i Botajica.

Iz Civilne zaštite RS-a se navodi da se vrši sanacija nasipa u Doborima, te čišćenje kanala u Borovom Polju i Skugriću.

Saobraćaj na regionalnom putu Doboj - Modriča u mjestu Vranjak i dalje je u prekidu.

U opštini Derventa i dalje je na snazi vanredna odbrana od poplave. Vodostaj rijeke Ukrine iznosi 455 centimetara, što je za 20 centimetara više u odnosu na jutrošnje mjerenje.

Naseljeno mjesto Jasenice je i dalje okruženo vodom, a iz pet stambenih objekata u mjesnim zajednicama Polje i Agići podzemne vode su se povukle.

U Doboju vodostaj rijeke Bosne je u opadanju i prema mjerenju u 12 sati iznosio je 370 centimetra, što je za 60 centimetara manje u odnosu na mjerenje u 7.00 sati.

Trenutno nema opasnosti od izlijevanja rijeke Bosne.

Na magistralnom putu Doboj - Modriča u mjestu Ritešić u 12.25 sati uspostavljen je saobraćaj koji se odvija naizmjenično jednom trakom.

Magistralni put Doboj - Tuzla, u naselju Stanić Rijeka, je i dalje u prekidu, kao i regionalni put Doboj  - Modriča, u mjestu Vranjak.

U Zvorniku rijeka Sapna se povukla u svoje korito. Voda iz poplavljenih kuća u naselju Ekonomija se povukla, a stanje se stabilizuje.

Nakon obilaska terena koji je poplavljen od rijeke Sapne, utvrđen je broj poplavljenih objekata po mjesnim zajednicama Cer - tri kuće, Ristići - dvije kuće, Lupe - četiri kuće, Đulići - pet kuća, Ekonomija - 18 kuća i Čelopek - pet kuća.

U Loparama povlačenjem rijeka Gnjice, Lukavca i Janje u svoje korito voda sa zaplavljenog područja na ovoj opštini se, takođe, u značajnoj mjeri povukla ostavljajući za sobom vodene džepove.

Pojedine mjesne zajednice na ovoj opštini su bez napajanja električnom energijom. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Vodosnabdijevanje opštine Lopare je u prekidu zbog oštećenja vodovoda na izvorištima Risovac, Veselinovac i Kapjevac. Risovac i Veselinovac će biti osposobljeni u narednom periodu, a za Kapjevac će biti potrebna rekonstrukcija koja će se u narednom periodu vršiti u saradnji sa UNDP-om.

Fiksna i mobilna telefonija je djelimično proradila. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Magistralni put Bijeljina - Tuzla i dalje je u prekidu zbog oštećenja mosta u mjestu Tobut, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcem. Regionalni putni pravci su sa otežanom prohodnošću zbog oštećenja mostova na putnim pravcima prema Čeliću i Tuzli.

Otežan je prolaz na relaciji Lopare - Bijeljina preko Piperaca kod mjesta Mrtvica zbog oštećenja mosta.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.