U Iraku masovno privođenje djece zbog veza sa IDIL-om

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku masovno privođenje djece zbog veza sa IDIL-om

Oko 1.500 djece privedena su u akcijama federalnih i kurdskih vlasti u Iraku zbog navodnih veza sa grupom "Islamska država" (IDIL), saopštila je organizacija Human rights watch (HRW). U novom izvještaju navodi se da su djeca često nasumično hapšena i mučena da bi se od njih iznudila priznanja. HRW poziva iračke federalne i kurdske regionalne vlasti da promijene zakon protiv terorizma i ukinu ovakva pritvaranja, uz napomenu da ona predstavljaju kršenje međunarodnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

MASOVNO PRIVOĐENJE DECE Iračani uhapsili i mučili oko 1.500 mališana zbog sumnje da su povezani sa islamistima

Izvor: Blic, 06.Mar.2019

Oko 1.500 dece privedena su u akcijama federalnih i kurdskih vlasti u Iraku zbog navodnih veza sa grupom Islamska država, saopštila je organizacija "Hjumen rajts voč" (HRV). U novom izveštaju navodi se da su deca često nasumično hapšena i mučena da bi se od njih iznudila priznanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.