U Bosni danas pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano

Izvor: Cafe.ba, 15.Avg.2014, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bosni danas pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano

SARAJEVO - U Bosni jutros je oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Kupres 13, Ivan-sedlo i Livno 14, Sokolac 15, Bihać i Gradačac 16, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica 17, Goražde 19, Čapljina 22, Neum i Trebinje 23 i Mostar 24.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je manji od normalnog i raste. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Danas će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slabih lokalnih pljuskova će biti u istočnim i sjevernim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni, na jugu Hercegovine od 27 do 32.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguć slab pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.