U Banjaluci 17 stepeni Celzijusa, od sutra naveče jaka kiša na jugu

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banjaluci 17 stepeni Celzijusa, od sutra naveče jaka kiša na jugu

BANJALUKA - Iako je danas u Banjaluci u 13.30 izmjerena temperatura vazduha bila proljetnih 17 stepeni Celzijusa, što je iznad prosjeka za ovo doba godine, već od sutra u večernjim satima doći će do promjene vremena, a na jugu uz jake padavine.

Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS, sutra tokom noći, kao i u nedjelju, na jugu i jugozapadu RS očekuju se nepovoljni vremenski uslovi koji podrazumijevaju intenzivne i obilne kišne padavine, u višim predjelima snijeg. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

U ponedjeljak, 19. januara, naoblačenje, kiša i snijeg s različitim intenzitetima zahvatiće cijelu RS.

Shodno ovoj prognozi, Uprava civilne zaštite RS je uputila upozorenje predstavnicima gradova i opština Hercegovine u kojem ukazuje na potrebu da se preduzmu sve potrebne mjere koje proizilaze iz zakona i podzakonskih akata koji uređuju pitanja zaštite i spasavanja, posebno one koje se odnose na sprečavanje i saniranje posljedica nepovoljnih hidrometeoroloških uslova.

Time će se, navode iz ove uprave, prognozirane vremenske neprilike dočekati što spremnije i što manje eventualnih štetnih posljedica po građane i imovinu.

Iz Uprava civilne zaštite napominju da prate stanje i izvršavaće sve aktivnosti koje su predviđene u ovakvim situacijama.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.