Tužilaštvu BiH predata još dva lica

Izvor: Cafe.ba, 19.Feb.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvu BiH predata još dva lica

SARAJEVO - Lica čiji su inicijali A.I. i R.I, koji su uhapšeni u okviru operativne akcije "Damask", nakon kriminalističke obrade predati su danas u popodnevnim časovima Tužilaštvu BiH, rečeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Kriminalnistička obrada je izvršena u službenim prostorijama Sipe, a ova lica su predata Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinicima.

Nad preostala dva lica koja su zadržana u Sipi kriminalistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << obrada i dalje traje, dok su tri lica N.H, M.K. i E.T ranije danas predata Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Sipe juče su uhapsili šest lica i pretresli objekte na šest lokacija na području Sarajeva, Maglaja, Bužima i Velike Kladuše zbog dovođenja u vezu sa terorizmom, a u popodnevnim časovima na području Zenice uhapsili su još jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti.

Na području Sarajeva uhapšena su lica čiji su inicijali M.K. /19/, N.H. /29/ i E.T. /51/, a na području Maglaja i Bužima A.I. /23/, H.E. /34/ i R.I. /62/.

Prema navodima medija, juče su uhapšeni Merin Keserović i Nevad Hušidić iz Velike Kladuše, Edin Tabaković iz Sarajeva, Ramiz i Aluadin Ibrahimović, otac i sin iz Maglaja, te Husein Erdić iz Bužima.

Na području Zenice uhapšen je Midhat Trako, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti.

Trako je, navode federalni mediji, nadležnim organima poznat od ranije, nakon što su ga 2004. godine uhapsile snage tadašnjeg Sfora.

Ova lica osumnjičena su za finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Hapšenja su izvršena u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Damask".

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Još dva lica predata Tužilaštvu BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2015, 16:48

SARAJEVO - Lica čiji su inicijali H.E. i M.T, koja su uhapšena u okviru operativne akcije "Damask 3", nakon kriminalističke obrade predata su Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz Sipe..."Kriminalistička obrada obavljena je u službenim prostorijama Sipe, uz Izvještaj o počinjenom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.