Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme »Famus gradnja 3«

Izvor: Cafe.ba, 31.Jan.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme »Famus gradnja 3«

Kantonalno tužilaštvo KS podnijelo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za direktora firme Famus gradnja 3 Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema, potvrđeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu.

"Nakon što su kantonalni tužioci ispitali osumnjičene osobe u prisustvu njihovog branioca odlučeno je da se Kantonalnom sudu podnese prijedlog za određivanje mjere pritvora prema sve tri osobe jer postoji osnovana sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da su počinili teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti i imovine u vezi sa krivičnim djelom Nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova, a iz razloga popisanih članom 146, stav 1, tačka d. Zakona o krivičnom postupku FBiH", rekao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Karahmet, Jahić i Hadžem su privedeni zbog nesreće koja se u srijedu dogodila na gradilištu u sarajevskoj ulici Hiseta, a u kojoj su poginula dva radnika firme Famus gradnja 3, Razim i Enes Halilović. Treći radnik Nevzet Halilović teško je povrijeđen, piše Klix.ba.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme »Famus gradnja 3«

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2015

Kantonalno tužilaštvo KS podnijelo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za direktora firme Famus gradnja 3 Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema, potvrđeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu..."Nakon što su kantonalni tužioci ispitali...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.