Tužilaštvo BiH podiglo tri optužnice za genocid u Srebrenici

Izvor: Cafe.ba, 20.Nov.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH podiglo tri optužnice za genocid u Srebrenici

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv tri osobe koje se terete za kazneno djelo genocida iz članka 171. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Radi se o optuženima koji su u vrijeme počinjenja genocida u Srebrenici, obnašali visoke dužnosti u policijskim strukturama, saopćio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić. On je naglasio kako će više informacija o optužnici biti objavljeno uskoro.

Genocid u Srebrenici dogodio se u julu 1995. godine, kada je u napadima VRS pod komandom haškog optuženika Ratka Mladića ubijeno više od osam hiljada ljudi, mahom bošnjačkih dječaka i muškaraca.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Nove optužnice za genocid

Izvor: B92, 20.Nov.2014

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv tri osobe koje se terete za krivično delo genocid...Podignuta je optužnica protiv Dragomira Vasića (54), rođenog u Tuzli, Danila Zoljića (56) iz Kalesije i Radomira Pantića (50) iz Vlasenice...Radi se o optuženima koji su u vreme počinjenja genocida...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.