Tužilaštvo BiH neće predložiti pritvor za uhapšene

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH neće predložiti pritvor za uhapšene

Tužilaštvo BiH neće zatražiti pritvor za šestoricu uhapšenih u akciji "Potencijal" zbog nedopuštene trgovine lijekovima i ljudima, a istraga u ovom slučaju se nastavlja, izjavio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Nakon što su uhapšeni ispitani, tužilac je rekao da nema potrebe da se predloži pritvor Sudu BiH, ali da se istraga nastavlja", rekao je Grubešić.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH juče su u akciji "Potencijal" uhapsili >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << šest lica zbog nedopuštene trgovine lijekovima i ljudima, te pretresli objekte na 12 lokacija na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada.

Uhapšena su lica čiji inicijali su N.Đ, S.S, E.M, M.S, D.S. i S.M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo oranizovani kriminal, u vezi sa nedopuštena trgovinom, proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za liječenje i trgovinom ljudima.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina medicinskih preparata, stimulativnih sredstava porijeklom iz Indije, čija proizvodnja, trgovina i stavljanje u promet nije dozvoljeno bez odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na području Tuzle su, prilikom pretresa jednog objekta, zatečene četiri ženske osobe, potencijalne žrtve trgovine ljudima, koje su na adekvatan način zbrinute.

Ove aktivnosti realizovane su po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je u opsežnoj istrazi ostvarilo međunarodnu saradnju na otkrivanju počinilaca nezakonitog uvoza medikamenata i stimulativnih sredstava porijeklom iz Indije, koja su krijumčarena iz Mađarske u BiH, kao i trgovinom ljudima radi seksualne eksploatacije.

U saopštenju se navodi da krijumčareni medikamenti, koji su stavljani u promet u više gradova u BiH, nisu zadovoljavali farmaceutske norme i standarde propisane za uvoz i promet lijekovima i medikamentima u BiH.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Tužilaštvo BiH neće predložiti pritvor za uhapšene u akciji »Potencijal«

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2015

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH neće zatražiti pritvor za šestoricu uhapšenih u akciji "Potencijal" zbog nedopuštene trgovine lijekovima i ljudima, a istraga u ovom slučaju se nastavlja, izjavio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH..."Nakon što su uhapšeni ispitani, tužilac je rekao da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.