Tužilac traži pritvor za uhapšene u istrazi o smrti Dženana Memića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2021, 12:59

Tužilac traži pritvor za uhapšene u istrazi o smrti Dženana Memića

Postupajući tužitelj, nakon što je ispitao osumnjičene, u zakonskom roku prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Nakon ispitivanja osumnjičenih prema Sudu BiH upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četvero osumnjičenih. Pritvor je predložen za bivšu djevojku Dženana Memića, Alisu Mutap Ramić, koja je uhapšena u srijedu 16. juna i predana u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osim Alise uhapšen je i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Počelo ročište u slučaju "Dženan Memić"

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2021

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je ročište na kojem se će razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem. Svi oni uhapšeni su prije dva ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.