Timovi Civilne zaštite FBiH preuzeli više pronađenih neeksplodiranih projektila

Izvor: Cafe.ba, 13.Avg.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timovi Civilne zaštite FBiH preuzeli više pronađenih neeksplodiranih projektila

Na području općine Goražde pronađen projektil kalibra 155 milimetara i granata za ručni bacač

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Federalne uprave Civilne zaštite nakon dojave o pronalasku NUS-a u naselju Osanica, u općini Goražde, izašao je na lice mjesta i tom prilikom su preuzeli projektil za ručni bacač, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon dojave o pronalasku NUS-a u naselju Baćci, u općini Goražde, Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ-a, jučer >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je preuzeo i projektil 155 mm. Preuzeti NUS je uskladišten do uništenja.

Istovremeno, u općini Centar, u Kantonu Sarajevo Kantonalni operativni centar CZ primio je jučer jednu informaciju o pronalasku NUS-a od Policijske stanice Centar, da je u ulici Panjina kula br. 74, u podrumu kuće pronađeno više komada različitog NUS-a. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS preuzeli istog dana.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.