Tegeltija: Pfizer ucjenjuje BiH i ne isporučuje vakcine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2021, 18:57

Tegeltija: Pfizer ucjenjuje BiH i ne isporučuje vakcine

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Zoran Tegeltija, nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane danas 24. februara, kazao je kako kompanija Pfizer ucjenjuje Bosnu i Hercegovinu jer ne želi isporučiti vakcine koje su plaćene. “Čini mi se da se pokušava kupiti vrijeme. Neprihvatljivo je i nemaju pravo da nas ucjenjuju jer mi smo platili te vakcine. Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tegeltija: Ispunjeni uslovi za prihvat vakcina, ali dobavljač kalkuliše

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2021

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da BiH ispunjava uslove za prihvat vakcina protiv virusa korona, da za to ima pisani dokaz, ali da dobavljač "kupuje vrijeme" da ih drugima proda po drugim cijenama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.