Sud BiH produžio mjere zabrane optuženima u predmetu Dženan Memić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2021, 15:46

Sud BiH produžio mjere zabrane optuženima u predmetu 'Dženan Memić'

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) je na ročištu 5. augusta za petero optuženih u slučaju "Dženan Memić" odlučio da se oni brane sa slobode, dok su mjere zabrane produžene. Produžene su mjere zabrane za Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića, Muamera Ožegovića i Alisu Ramić (djevojački Mutap). Sud BiH odlučio je 15. jula da svi osumnjičeni u predmetu "Zijad Mutap i drugi" budu pušteni da se brane sa slobode. Tužilaštvo BiH traži vraćanje u pritvor djevojke Dženana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Slučaj Memić: Potvrđena optužnica protiv Zijada Mutapa i Alise

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2021

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv pet osoba u slučaju smrti Dženana Memića, među kojima su Zijad Mutap i njegova kćerka Alisa Ramić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.