Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steinmeier: Ne dozvoliti da migrantska kriza uzdrma Balkan

Frank-Walter Steinmeier, ministar vanjskih poslova Njemačke, upozorio je da se ne smiju dozvoliti novi sukobi između država bivše Jugoslavije zbog sporova i vezi sa migrantskom krizom koja potresa Evropu.

U posljednjih nekoliko mjeseci stotine hiljada migranata koji bježe od siromaštva i rata prolaze kroz Zapadni Balkan, gdje je tokom devedesetih godina vođeno niz ratova.

"Moramo biti sigurni da kretanje migranata neće donijeti nove sukobe u regiji u kojoj smo toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << naporno radili u posljednjih nekoliko godina na smirivanju konfliktih situacija nakon raspada Jugoslavije", istakao je Steinmeier u izjavi njemačkim novinarima.

Danima traju sporovi između Srbije, Hrvatske i Slovenije o načinu i broju migranata koje će propustiti da uđu u njihovu zemlju.

Svi ti sporovi izazvani su nakon što je Mađarska napravila ogradu duž cijele svoje prirodne granice sa Srbijom i Hrvatskom, pa su migranti koji uglavnom stižu sa Bliskog istoka promijenili svoju rutu na putu ka Zapadnoj Evropi.

Predsjednik Evropske komisije Jean Claude Juncker sazvao je za nedjelju 25.oktobar vanredni summit EU - Zapadni Balkan na kojem su osim EU članica pogođenih izbjegličkom krizom pozvane i Srbija i Makednija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: Ne smijemo dozvoliti da migrantska kriza ponovo rasplamsa Balkan

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2015

BRISEL - Frank-Valter Štajnmajer, ministar spoljnih poslova Njemačke, upozorio je da se ne smiju dozvoliti novi sukobi između država bivše Jugoslavije zbog sporova vezanih za migrantsku krizu koja potresa Evropu...U posljednjih nekoliko mjeseci stotine hiljada migranata koji bježe od siromaštva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.