Stanišić i Simatović osuđeni za zločine u šest bh. općina, ali i streljanje šest Srebreničana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 16:20

Stanišić i Simatović osuđeni za zločine u šest bh. općina, ali i streljanje šest Srebreničana

Bivši šefovi Službe državne bezbjednosti Srbije Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su na po 15 godina zatvora. Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je 31. maja, pravosnažnu presudu kojom su proglašeni krivim za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu i za zločine počinjene u još pet općina u Bosni i Hercegovini, te jednoj općini u Hrvatskoj.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

'Pravna potvrda agresije na BiH' - reakcije na presudu Stanišiću i Simatoviću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu pravosnažno je osudio Jovicu Stanišića i Franka Simatovića za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu i za zločine počinjene u još pet općina u Bosni i Hercegovini, te jednoj općini u Hrvatskoj. Srebreničani koji su preživjeli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.