Srebrenica nije samo juli 1995.

Izvor: RSplaneta.com, 01.Jul.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrenica nije samo juli 1995.

Članovi ekspertskog tima Nevladine organizacije "Istorijski projekat Srebrenica" Stefan Karganović i Ljubiša Simić poručili su danas u Banjaluci da se problem Srebrenice ne može svesti samo na događaje iz jula 1995. godine, već mora biti sagledan u kontekstu ratnih dešavanja na ovim prostorima i uloge međunarodne zajednice. Karganović i Simić su na promiciji knjige pod nazivom "Srebrenica: dekonstrukcija jednog virtuelnog genocida", čiji su autori, govorili o novim saznanjima do kojih je došao ekspertski tim koji argumentovano dokazuje da se jula 1995. godine u Srebrenici nije desio genocid, ali ne negira da se desio zločin.

Nastavak na RSplaneta.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srebrenica: Manipulisano brojem žrtava

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2010

Zvanična verzija o Srebrenici "blef" i prevara u kojoj su čak i posmrtni ostaci žrtava lažnim prikazivanjem pretvoreni u virtuelne dokaze, jer ne služe utvrđivanju stvarnosti nego učvršćivanju iluzije, izjavio je danas koautor knjige ''Srebrenica: dekonstrukcija jednog virtuelnog genocida" Stefan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RSplaneta.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RSplaneta.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.