Spriječen prelazak osam državljana Turske

Izvor: Cafe.ba, 21.Okt.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spriječen prelazak osam državljana Turske

Zajednička patrola Jedinice granične policije Doljani i Stanice granične policije Metković MUP-a Hrvatske spriječila je ilegalan prelazak granice osam državljana Turske iz BiH u Hrvatsku.

Strani državljani otkriveni su u neposrednoj blizini graničnog prelaza Gabela Polje jedan – Gabela, a na pitanje službenika izjavili su da dolaze iz Avganistana, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Jedno od lica je i posjedovalo putnu ispravu Avganistana, ali je daljim >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << provjerama utvrđeno da su sva osmorica državljani Turske.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje lica" u svojstvu osumnjičenog ispitano je lice čiji su inicijali I.D, državljanin BiH i Hrvatske, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Državljani Turske biće predati Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje. Rad na ovom predmetu se nastavlja.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak desetorici državljana Turske zbog neispunjavanja uslova za ulazak u BiH. Stranim državljanima uručena su rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH, te će narednim letom biti vraćeni u Istanbul.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.