Smanjena vidljivost kod Prijedora, Foče i Sarajeva

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena vidljivost kod Prijedora, Foče i Sarajeva

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su vlažni i klizavi, a vidljivost je smanjena na području Prijedora, Foče i Sarajeva.

U višim predjelima i preko prevoja mjestimično ima ugaženeg snijega i poledice na kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća i u nižim krajevima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, kao i na sjenovitim dijelovima puteva, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta dionica Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, kao i na regionalnom putu Kneževo-Turbe zbog većeg odrona, koji se još uklanja.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, pa će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH gusta magla otežava i usporava saobraćaj na većini pravaca u centralnim i istočnim krajevima, pa je vidljivost smanjena ispod 50 metara.

Magle ima i na pravcima Livno-Grahovo, Kupres-Šuica i Gorica-Grude-Studenci.

Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, umjestu Babajići, zbog aktiviranja klizišta.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

U informativnoj službi AMS Srpske podsjaćaju da je u upotrebi poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 - na koji vozači mogu da pošalju SMS-poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.