Skoplje odbilo zahtev Sofije da učestvuje u procesu ustavnih izmena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2023, 07:49

Skoplje odbilo zahtev Sofije da učestvuje u procesu ustavnih izmena

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije saopštilo je u sredu uveče da je proces ustavnih izmena unutrašnje pitanje i da ne postoji mogućnost da se Bugarska u to uključi. To je saopšteno nakon što je šef bugarske diplomatije Nikolaj Milkov rekao da Sofija želi da se uključi u proces izmena Ustava Severne Makedonije radi uvođenja makedonskih Bugara u najviši pravni akt. U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije se navodi da je proces ustavnih amandmana unutrašnje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sofija traži da učestvuje u procesu promena makedonskog ustava; Pandedrovski: Ni okupatori ne postavljaju takve zahteve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2023

Makedonski predsednik Stevo Pendarovski ocenio je skandaloznim zahtev zvanične Sofije da učestvuje u procesu pripreme i usvajanja ustavnih amandmana koje parlament RSM treba da usvoji da bi pregovori sa EU bili nastavljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.