SAD odbijaju poziv vlade Australije da se okonča krivični progon Juliana Assangea

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2023, 11:21

SAD odbijaju poziv vlade Australije da se okonča krivični progon Juliana Assangea

Američki državni sekretar, Antony Blinken, odbio je pozive australijske vlade da prekine krivični progon Juliana Assangea, insistirajući na tome da je osnivač WikiLeaksa navodno "rizikovao vrlo ozbiljnu štetu nacionalnoj sigurnosti" Sjedinjenih Država. Nakon razgovora na visokom nivou u Brisbaneu koji su mahom bili fokusirani na vojnu saradnju, Blinken je potvrdio da je australijska vlada u više navrata pokrenula taj slučaj sa SAD-om i rekao da razumije "zabrinutosti i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika odbacuje pozive Australije da prekine progon Asanža

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken odbacio je pozive australijske vlade da Sjedinjene Države prekinu krivični progon Džulijana Asanža.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.