Ruskom novinaru odbijena žalba na 22 godine dugu zatvorsku kaznu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2023, 14:12

Ruskom novinaru odbijena žalba na 22 godine dugu zatvorsku kaznu

Bivšem ruskom novinaru Ivanu Safronovu je odbijena žalba na 22 godine dugu zatvorsku kaznu koja mu je izrečena radi izdaje, javio je Reuters. Safronov, bivši novinar Kommersanta i Vedomosti koji je kasnije radio kao savjetnik za rusku svemirsku agenciju, uhapšen je 2020. godine pod optužbom da je dijelio povjerljive informacije. Osuđen je prošlog septembra, a njegovi pobornici su izrečenu kaznu prozvali drakonskom i pokazateljem da u Rusiji ne postoje medijske slobode. On se tereti da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ruskom novinaru odbijena žalba na 22 godine dugu zatvorsku kaznu

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Bivšem ruskom novinaru Ivanu Safronovu danas je odbijena konačna žalba na 22 godine dugu zatvorsku kaznu koja mu je izrečena po optužbi da je počinio veleizdaju, prenosi agencija Rojters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.