Protjeruju lažne azilante: BiH je sigurna zemlja

Izvor: Cafe.ba, 20.Sep.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protjeruju lažne azilante: BiH je sigurna zemlja

Lažni azilanti iz BiH će ubuduće brže moći da budu protjerani iz Njemačke zato što je Gornji dom njemačkog parlamenta u petak prijepodne izglasao izmjene zakona po kojim su BiH, Srbija i Makedonija postale sigurne zemlje.

Njemački mediji izvještavaju da je neizvjesnost trajala bukvalno do posljednje sekunde, jer se Partija zelenih, bez čije saglasnosti sporni prijedlog nije mogao proći, protivila izglasavanju ove odredbe dok ne budu usvojene garancije za humaniji tretman >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << izbjeglica u Njemačkoj.

Mediji izvještavaju da je Hrišćansko-demokratska unija, koja je, uz njemačke socijaldemokrate, inicijator odluke o proglašenju sigurnim zemljama, pristala da se uvedu promjene koje će donijeti popravak uslova života izbjeglicama i podnosiocima zahtjeva za azila. Primjera radi, jedna izmjena odnosi se na to da će izbjeglice u Njemačkoj imati obavezu prijava prebivališta u trajanju od samo tri mjeseca. Takođe, očekuje se da će biti izdvojeno više novca za smještaj izbjeglica, dok će zastarjeli objekti biti potpuno obnovljeni ili zamijenjeni novima. Zeleno svjetlo u Gornjem domu, odnosno Bundesratu, dala je Partija zelenih, koja je na vlasti u njemačkoj pokrajini Baden Virtenberg, čiji je glavni grad Štutgart. U Ministarstvu bezbjednosti BiH izražavaju zadovoljstvo pomenutom odlukom i smatraju da je problem lažnih azilanata od sada lakše rješiv, jer će otpasti motivi podnosilaca zahtjeva za azil iz BiH da u Njemačkoj samo formalno zatraže azil, a tokom obrade zahtjeva uživaju u obimnim beneficijama njemačkog socijalnog sistema.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.