Proljetno vrijeme u BiH: Građani uživali u šetnji, temperature i do 24 stepena

Izvor: Cafe.ba, 11.Apr.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proljetno vrijeme u BiH: Građani uživali u šetnji, temperature i do 24 stepena

- Već sutra očekuje se pogoršanje vremenskih prilika. U BiH se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Nakon snijega i niskih temperatura koje su prethodnih dana zabilježene širom Bosne i Hercegovine, uslijedilo je pravo proljetno vrijeme. Sunce i temperature do 24 stepena bile su razlog da veliki broj građana prvi dan vikenda provede u šetnji i uživanju u prirodi.

Sarajevski ugostiteljski objekti puni su raspoloženih gostiju, a šetališta su preplavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << šetači i strani turisti.

Širom BiH danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) u drugoj polovini dana uslijedit će postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 24 stepena.

Već sutra očekuje se pogoršanje vremenskih prilika. U BiH očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

"U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura 12 do 20 stepeni", navodi FHMZ.

I početkom sedmice se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura će se kretati od dva do osam, na jugu do 12, najviša dnevna temperatura od 13 do 22 stepena.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.