Pritvor osumnjičenima za veze sa terorizmom

Izvor: Cafe.ba, 22.Feb.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor osumnjičenima za veze sa terorizmom

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Huseinu Erdiću iz Bužima i Midhatu Traki iz Zenice koji se dovode u vezu sa terorizmom, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Erdić i Trako osumnjičeni su za finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, te za protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Erdić i Trako uhapšeni su 18. februara u akciji "Damask". Uhapsili su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Pritvor osumnjičenima za veze sa terorizmom

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2015

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Huseinu Erdiću iz Bužima i Midhatu Traki iz Zenice koji se dovode u vezu sa terorizmom, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji...Erdić i Trako osumnjičeni su za finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.