Prikupljeno 1.040 KM za liječenje Dijane Bijelić

Izvor: Cafe.ba, 12.Nov.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljeno 1.040 KM za liječenje Dijane Bijelić

Asocijacija srednjoškolaca u BiH, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom "Jovan Cvijić" iz Modriče, organizovala je u ovom gradu humanitarno poetsko-muzičko veče, na kojem je prikupljeno 1.040 KM kao pomoć za nastavak liječenja Dijane Bijelić /29/, oboljele od karcinoma baze lobanje.

Dijana, majka petogodišnjeg Mitra i sedmogodišnje Ivane, nalazi se u Instanbulu sa suprugom Daliborom, gdje je od 18. oktobra podvrgnuta radioterapiji.

Sanja Nešić, Daliborova >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << sestra, rekla je da je završena prva faza radioterapije.

"Nakon 15 zračenja uočeno je malo poboljšanje Dijaninog zdravlja, zbog čega je nastavljeno liječenje ovom terapijom koja će trajati do polovine decembra", rekla je Nešićeva.

Ona je naglasila da su sredstva za prvu fazu u ukupnom iznosu od 21.000 evra obezbijeđena, a da je potrebno još 40.000 evra koliko će koštati zračenje u drugoj fazi radioterapije.

Sanja kaže da ova sredstva porodica nema, zbog čega ponovo traži pomoć od pojedinaca i organizacija, te je u ime Dijane i porodice Bijelić zahvalila modričkim srednjoškolcima na humanitarnoj večeri, kojoj je prisustvovalo više od 200 građana Modriče.

Koordinator Asocijacije srednjoškolaca u BiH Valerija Blagojević ocijenila je uspješnim humanitarno veče pod nazivom "Budi drug i povedi dvoje - za Dijanu Bijelić", te naglasila da su organizatori i učesnici u programu - modrički srednjoškolci, zadovoljni posjetom i prikupljenim sredstvima.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH osnovana je u martu i aktivna je u 51 opštini.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.