Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri Zapadnog Balkana danas u Briselu

Premijeri država Zapadnog Balkana danas će u Briselu s komesarima Evropske komisije razgovarati o investicijama u ključnu saobraćajnu infrastrukturu koja treba da poveže region.

Evropski komesar Johanes Han, koji će, zajedno s komesarkom Evropske komisije za transport Violetom Bulc, voditi ovaj susret, nedavno je na prvom sastanku šestorice premijera regiona u Prištini saopštio da je Evropska komisija spremna da obezbijedi milijardu eura za finansiranje saobraćajne infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na Zapadnom Balkanu.

Komisija u Briselu planira da podstakne ekonomski oporavak regiona i smatra da je bitno da se najprije stvore uslovi za infrastrukturno "umrežavanje" transporta i energetike Zapadnog Balkana da bi se ojačala ekonomska saradnja i stvorilo što otvorenije tržište regiona, kako bi to onda privukla i inostrana i domaća ulaganja.

Evropska komisija je saopštila da se "očekuje da se na ovom sastanku zajedničkom izjavom potvrdi dogovor o izgradnji ključne saobraćajne mreže i razmotre konkretni načini da se to ostvari".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brisel: Postignut dogovor o transportnoj mreži Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015

Premijeri država Zapadnog Balkana danas su u Briselu, s povjerenicima EU postigli dogovor o investicijama u ključnu saobraćajnu infrastrukturu koja treba da poveže cijeli region...Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn sa zadovoljstvom je ustvrdio da će EU...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.