Predstavljeni banjski potencijali Srpske

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni banjski potencijali Srpske

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da je Peti "Balkan spa samit", koji se održava u Sloveniji, prilika da Srpska predstavi svoje banjske potencijale.

Gluhaković, koji je sinoć prisustvovao otvaranju Petog "Balkan spa samita" u "Termama Laško", ocijenio je da je ovo prilika da Republika Srpska predstavi ponudu u oblasti banjskog turizma.

"Približili smo turistima iz Slovenije ponudu u `Slatini`, u banji `LJešljani`, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << banji `Vrućici`, banji `Vilina vlas` u Višegradu i još nekim biserima Republike Srpske. Znamo da ne možemo u toj oblasti da se poredimo sa zemljom kao što je Slovenija, ali sigurno je da i nama banje mogu da budu jedan od generatora razvoja turističke privrede", istakao je Gluhaković.

Organizovanje "Balkan spa samita" za naredni period ponuđeno je i Republici Srpskoj.

"Mi bismo bili ponosni da kod nas okupimo ovako veliki broj znalaca iz oblasti turizma. To bi bio način da se naše banje integrišu u još bolji novi turistički proizvod. Sigurno bismo bili dobri domaćini, a imali bismo šta i da pokažemo", kaže Gluhaković.

Moto Samita "Imamo zajedničku prošlost, hajde da kreiramo zajedničku budućnost" okupio je, sa zajedničkim ciljem, brojne predstavnike turističke industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Peti "Balkan spa samit" trajaće do nedjelje, 8. novembra.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.