Potvrđena optužnica za kriminal indijskog milijardera u bosanskom Černobilu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2023, 12:05

Potvrđena optužnica za kriminal indijskog milijardera u 'bosanskom Černobilu'

Kantonalni sud u Tuzli je 26. januara potvrdio optužnicu za organizovani kriminal protiv bivših članova Nadzornog odbora i menadžmenta u Global Ispat koksnoj industriji (GIKIL) u Lukavcu, na sjeveru Bosne i Hercegovine. Kantonalno tužilaštvo u Tuzli je objavilo da su za "organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja" optuženi Pramod Mittal, Rajib Das, Parameš Batačarija, Ivana Bunoza, Mate Pavković i Erna Mehmedović, dok su Faik Buševac i Vehid Mešić optuženi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Potvrđena optužnica protiv bivših čelnika GIKIL-a za organizovani kriminal

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2023

TUZLA – Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv bivših članova Nadzornog odbora i menadžmenta u Global Ispat koksnoj industriji (GIKIL) iz Lukavca u predmetu organizovanog kriminala iz oblasti korupcije i privrednog kriminala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.