Porezna uprava FBiH: Zapečaćeno 196. objekata za igre na sreću

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porezna uprava FBiH: Zapečaćeno 196. objekata za igre na sreću

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ izdali su u proteklih mjesec dana 244 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili 196 objekata u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću klađenjem, te poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i kontrole zakonitosti poslovanja poreskih obveznika.

Iz Poreske uprave FBiH saopšteno je da je izvršeno 380 inspekcijskih nadzora kojima je obuhvaćeno 259 uplatnih mjesta kladionica.

Prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kontrola uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem inspektori su ponovo zatekli opremu za priređivanje nedozvoljenih igara na sreću, takozvanih virtualnih igara kao što su bingo, trke pasa, "vin", loto i slično.

Nepravilnosti koje su utvrđene u toku kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa posredstvom fiskalnog uređaja, neizdavanje fiskalnih računa, organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika. U toku kontrola zatečen je 21 neprijavljeni radnik.

Nakon otklanjanja nepravilnosti i izmještanja zapečaćene opreme za priređivanje zabranjenih igara na sreću u druge prostorije uplatna mjesta kladionica su otpečaćena.

Poreska uprava FBiH inspekcijski nadzor planirala je i izvršila na osnovu prijava građana o nezakonitosti poslovanja poreskih obveznika, baze podataka i obavještajno-istražnih saznanja Poreske uprave FBiH.

Iz Poreske uprave najavljuju da će nastaviti intenzivne kontrole poslovanja poreskih obveznika na području FBiH koje će biti provođene i van radnog vremena, u noćnim časovima i u dane vikenda.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.