Podrška evropskim integracijama, uz uvažavanje Dejtonskog sporazuma

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška evropskim integracijama, uz uvažavanje Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u razgovoru sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Meri En Henesi da je Vlada Srpske opredijeljena za aktivnu podršku procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma.

Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska otvorena za konstruktivne prijedloge koji doprinose ekonomskoj i socijalnoj stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje, uz jasno definisane nadležnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << obaveze i odgovornosti u realizaciji svih reformskih ciljeva.

Premijer Srpske je upoznala šefa Kancelarije Savjeta Evrope u BiH o strateškim ciljevima Vlade Srpske i reformskim mjerama predviđenim Ekonomskom politikom za 2015. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na dinamiku formiranja vlasti nakon opštih izbora u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktuelnoj inicijativi EU za BiH kojom se u fokus djelovanja stavljaju socijalne i ekonomske teme.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.