Počela sjednica Parlamenta RS: Bez rasprave o zaduženju od 300 miliona

Izvor: Cafe.ba, 21.Okt.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sjednica Parlamenta RS: Bez rasprave o zaduženju od 300 miliona

BANJALUKA – Narodna skupština RS usvojila je dnevni red i ujedno odbila prijedlog SDS-a da se na sjednici raspravlja o stavljanju van snage zaduženja od 300 miliona dolara, javlja novinar "Nezavisnih".

Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, je rekao da će odluka o zaduženju biti odobrena nakndanim odlukama NS RS u narednoj godini te da Vlada neće kršiti nijedan zakon ili odluku parlamenta.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a, je rekao da je prihvatanje zaduženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << bez odluke parlamenta krivično djelo, te da se ne može odobrenje o zaduženju tražiti naknadno.

Vukota Govedarica, šef Kluba SDS-a, je u ime predlagača istakao da to zaduženje krši Zakon o zaduženju, dugu i garancuijama jer, kako je istakao, jedino NS RS može odobriti zaduženje, a Vlada može eventualno uputiti prijedlog skupštini.

Osim ove tačke, sa dnevnog reda skinut Izvještaj o reviziji Zbirnog finansijskog izvještaja Ministarstva poljoprivrede.

Upravo je počeo Aktuelni čas, odnosno pitanja poslanika predstavnicima Vlade RS.

Narodna skupština Republike Srpske na sedmoj redovnoj sjednici razmatraće 23 akta, među kojima je i Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, odlučio je danas Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić podsjetio je da je ranije bilo predviđeno da na ovoj sjednici bude razmatrano 26 akata.

"Sa dnevnog reda su na zahtjev pojedinih skupštinskih odbora povučeni zbirni revizorski finansijski izvještaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za prošlu godinu i prijedlog zaključka, kojim se konstatuje da gradnja malih hidroelektrana u Nacionalnom parku `Sutjeska` nije od javnog i opšteg interesa za Republiku Srpsku", rekao je novinarima Stevandić, nakon sjednice Kolegijuma.

On je naveo da je sa dnevnog reda povučen i Nacrt strategije razvoja obrazovanja od 2015. do 2020. godine.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.