Osumnjičeni za napad na Vučića pušteni na slobodu

Izvor: Cafe.ba, 21.Jul.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za napad na Vučića pušteni na slobodu

Trojica muškaraca koji su jutros uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u napadu na premijera Vučića u Potočarima, pušteni su na slobodu, javlja RTRS.

Da su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja pušteni na slobodu za RTRS potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji je asistirao u hapšenju.

Osim toga, Merdić je u kratkom telefonskom razgovoru za novinsku agenciju Patria iz Sarajeva potvrdio da je pušten kući poslijepetosatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

"Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi rekli ništa. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam vidio taj dan u Srebrenici", rekao je Merdić.

Ispitivanje privedenih u Tužilaštvu BiH, kako se navodi, trajalo je pet časova.

Sva trojica su, na fotografijama koje je ranije objavio MUP Republike Srpske, označeni kao učesnici atentata na Vučića.

Mediji su Merdića označili kao organizatora tog napada, dovodeći ga i u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Oricem, te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.