Odobreno angažovanje Oružanih snaga za gašenje požara

Izvor: Cafe.ba, 21.Jul.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno angažovanje Oružanih snaga za gašenje požara

- Ministarstvo odbrane BiH odobrilo je angažovanje Oružanih snaga u gašenju požara na području opština Bileća i Bosansko Grahovo i u toku popodnevnih sati biće angažovano više od 100 pripadnika Oružanih snaga na ugroženim područjima.

U kasnim popodnevnim časovima kao podrška snagama u operaciji gašenja požara biće angažovan i jedan do dva helikoptera iz sastava brigade Vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH.

Angažovani su pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Prvog i Drugog pješadijskog bataljona, Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH iz Livna i Bileće sa pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara. Oni će pružiti pomoć organima Civilne zaštite, vatrogasnim jedinicama i lokalnom stanovništvu.

Asistencija Oružanih snaga je zatražena zbog nemogućnosti lokalnih zajednica da se soptvenim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji, koja se već nekoliko dana širi na ovim područjima usljed ekstremno visokih temperatura i snažnog vjetra i sve ozbiljnije prijeti lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH. /

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.