Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 15.Apr.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba

Dan nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije biće obilježen sutra u Miljevićima, a počeće parastosom u crkvi Svetog velikomučenika Georgija, potvrđeno je iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo. Parastos u crkvi počeće u 10.30 časova, nakon čega je planirano polaganje vijenaca kod Spomen-krsta i posjeta Spomen-kosturnici u Miljevićima. "Dan nestali lica Sarajevsko-romanijske regije obilježava se 22. aprila, ali pošto je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << dan Veliki petak, sutra ćemo osvježiti sjećanje na 394 nestala civila", rekao je predsjednik organizacije Mirko Vranić. U znak sjećanja na nestale, prisutnima će se obratiti predsjednik organizacije Mirko Vranić, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, zvaničnici lokalne zajednice, kao i potomci nestalih.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goražde: Od 175 nestalih Srba, pronađeni ostaci 92 osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2011

NOVO GORAŽDE - U posljednjem ratu na području Goražda, koje je bilo pod kontrolom Armije RBiH, nestalo je 175 Srba, a porodice su identifikovale i sahranile tijela 92 Srbina koja su nastradala u zatvorima i logorima - izjavio je predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.