Obmanjivanjem javnosti PDP i SDS skreću pažnju sa politike izdaje

Izvor: Cafe.ba, 30.Maj.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obmanjivanjem javnosti PDP i SDS skreću pažnju sa politike izdaje

ISTOČNO SARAJEVO - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac izjavio je Srni da takozvani Savez za promjene uporno pokušava da skrene pažnju javnosti sa očiglednih problema koji potresaju opoziciju u Republici Srpskoj, a sve kroz prizmu potenciranja priče o navodnoj kupovini poslanika.

"Kupovine poslanika nije bilo, ali je bilo neovlašćenog prisluškivanja i snimanja, i o tome se vodi istraga", rekao je Košarac.

On je naglasio da je očigledno da koalicija koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << čini takozvani Savez za promjene nije mogla naći nijedan drugi jači argument da skrene pažnju sa onogo što radi u Sarajavu - a to je politička izdaja naroda u Republici Srpskoj.

"Prisustvo funkcionera SDS-a i PDP-a na kongresu SDA na kojem su takvi ciljevi promovisani je novo svjedočanstvo o probosanskoj politici te dvije stranke i spremnosti da podrže ispunjavanje tih ciljeva", istakao je Košarac.

On je naglasio da je potpuno jasno zašto su čelnici SDS-a i PDP-a oštro kritikovali programska dokumenta SNSD-a u kojima se govori o pravu na referendum o samostalnosti Republike Srpske kao legitimnom odgovoru srpskog naroda na politiku bošnjačkih partija čiji je cilj ukidanje entiteta.

"Postavlja se i pitanje u kom svojstvu je Mladen Ivanić posjetio Zenicu, gdje ga dočekuju rečenicom 'dobrodošli predsjedniče', i koju politiku on promoviše - onu da je Republika Srpska entitet zagarantovan Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH, ili onu Izetbegovićevu da nam je potrebna unitarna BiH sa Srbima kao manjinom?", istakao je Košarac.

On je rekao da mora podsjetiti javnost i na prvi sastanak takozvanog Saveza za promjene u Sarajevu, kada je potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović u ime tog saveza, koji navodno štiti interese Srba, rekao jasno i glasno da je dobio čvrsta obećanja od Bakira Izetbegovića da će štititi interese Republike Srpske.

"Pa da li se to ukidanjem entiteta i prenosom nadležnosti štite interesi srpskog naroda?", upitao je Košarac.

"Takozvanom Savezu za promjene, a posebno SDS-u bolje bi bilo da se zamisle nad činjenicom zašto ih i iz kojih razloga napuštaju članovi koji su bili na visokim pozicijama u toj koaliciji, a ne da obmanjuju javnost o skupštinskoj većini koje nema", poručio je član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.